Krásné Vánoční svátky a Nový rok 2016
všem našim přátelům a známým!

25. 12. 2015
Přišly nám nové fotky od Killy a Chrise


21. 12. 2015
Vánoční vycházka
Děkujeme Markétě za uspořádání vycházky. Počasí nám moc nepřálo. Místo sněhu samé bláto, ale procházku jsme si užili. Přijela se za námi podívat Bee Gees s páníčky a potkali jsme i Janu s Víťou a Klashem. Se mnou byla Sárka, Awika a Bony. Bee s Bon řádily a tak když jsme později dorazily zpátky do restaurace u parkoviště, po chvilce už obě spaly. Děkujeme za krásné dárečky od Markéty. A moc ráda jsem všechny viděla.

 


19. 12. 2015
Created by Xalucha

- oznámení vrhu pro chs Casidy ray (SK), chs od Remetky (CZ), chs Imaginedeityyork (CZ)
- FB banner pro chs Lirio de los Incas (CZ)
 

   


11. 12. 2015 - 16. 12. 2015

Vydala jsem se s Ayllou a Bony navštívit Killu a Chrise (Black Sabbath Xalucha). Bydlí přímo ve středu Prahy a už samotné zaparkování byl zážitek :-) Killa výborně zvládá ruchy velkoměsta a celkově nic neřeší, ale už jako malý byl kliďas. Na zpáteční cestě už jel Killa s námi domů na hlídání, do půlky týdne. O víkendu jsem musela odjet na schůzi klubu a pro jistotu jsem si vzala Killu sebou, aby ho některá holka doma nezašlápla. Byl úžasný, pobyt v penzionu zvládl na 1! Musím ho velmi pochválit. Chodí se venčit pouze ven, umí krásně povel sedni, lehni a místo. Chůze na vodítku i na volno mu jde velmi dobře. Je velmi mazlivý a holky ho mezi sebe přijaly, jako by nikdy neodjel.

Úžasně zapadl a ve středu přijel Chris a odjížděli opět vlakem domů. Díky moc za důvěru!


9. 12. 2015

Dnes přišla pošta z ČMKU a přinesla nám rodokmeny ;-)


5. 12. 2015
Návštěva BEE

o víkendu jsme byli navštívit naši holčičku Bee v novém domově. Přivítala nás bouřlivě a těch pusinek. Roste a zdatně dohání svoji sestřičku Bony. Společnost mi dělala Bon i maminka Ayllu, tak měly holky o zábavu postaráno. Procházka, povídání, rady, focení, čas velmi rychle utíkal a byl čas návratu. Děkujeme manželům Vládkovým za vřelé přijetí a brzy zase na viděnou!

 


Na zpáteční cestě jsme se stavily u Jany Němcové na měření a protože nám Bon hrozně rychle roste, nakonec nám Jana půjčila overal a měření jsme nechaly na příště. Děkujeme, fotlu pošleme :-)
Bony si velmi sedla s Ebi a Chiri se snažila všemožně zavděčit a podlézat Aylle, ale ta, jako dáma a matka s nadhledem se nechtěla do žádné hry zapojit :-D

 


24. 11. 2015
Další socializace Bon. Dneska byla premiéra ve výtahu v hotelu Moskva ve Zlíně, kde jsme jely pozdravit pánečka a tetu Dášku. Petr byl na dredech a Bon si zatím užila mazlení tety i děvčat z vedlejího salónu :-)

 

 


Všechny štěňátka z vrhu "B" jsou ve svých nových domovech!
10 týdnů začalo čekáním, než se vyklubou a pak byli mezi námi a začal kolotoč.
Krmení, spinkání, vážení, focení, hraní, mazlení, uklízení, venčení, návštěvy, socializace
a mnoho dalších aktivit.

Tak rychle to uteklo a vyrosli z nich krásní peruánci!

 

Zároveň Vám představujeme BON, posilu naší chs :-), která zůstává doma.


 


18. 11. 2015
Včera nám odcestoval BLACK SABBATH Xalucha, kterému říkají Killa. Odjížděl vlakem LEO Express a jak Chris, tak i Killa byli s cestováním velmi spokojeni.A jelikož odjížděl vlakem vyrazila výbava dneska za ním společností DPD.

Máme první zprávy z nového domova, cestu zvládl dobře, doma ho čekala společnost Isis (kočka). Protestuje, když má jít ven a nejradši je doma s Isis. Zase nám odjelo kus z nás, ale opět musím říct, že volba byla úžasná. Určitě se uvidíme v budoucnu, tak ať kluk dělá samou radost!
Krásný život zlato Emotikona heart

 


17. 11. 2015
Zítra mají dětičky 10 týdnů.
Dnešní vážení:
BONY M "Bon" - 5,75 kg
BLACK SABBATH "Killa" - 6,95 kg

 


16. 11. 2015
Tak jsme dnes zase byli za poznáním. Nejdřív vyzvednout Aldu u spolužáka, pak zastávka v centru města Zlína, bistro, trolejbus, moooře lidi. Další zastávka Cento Zlín, kde jsme ve zverimexu koupili misku pro Bon a hromadu pamlsků. Prcci se seznámili s králíčky a velmi příjemným personálem. Po příjezdu domu večeře a alou na kutě.

 


14. 11.2015
Máme za sebou první noční venčení. Killa šlapal s maminkou Ayllu a Bony se ségrou AC. 
Bylo po večeři, takže jsme hned zvládli velké venčení venku a pak už začal průzkum. Mlaďoši mají trochu nekoordinované pohyby, takže se nám po chvíli vždy zamotají vodítka s dospěláky, ale jinak drží krok. Killa se seznámil s kopřivama, to bylo křiku a když se na něho divám, tak ho jdu máznout, neustále se kouše.

Vytáhli jsme nové oblečky od SOFA DOG WEAR a jak nám náramně sluší ;-)
Byli jsme na procházce s Alexem a Ayllou a to bylo běhání a schovávání a seznamování se s dalšími pejsky.

 


Máme nový pelíšek od NAKED LOVE



13. 11. 2015
Odjela nám BEE!

Dnes nám odcestovala holčička BEE GEES Xalucha. Už máme první zprávy z nového domova, cestu zvládla dobře, doma vše prozkoumala a pak odpadla na medvědovi, co má z domu.

Je mi sice smutno, ale má úžasné pánečky a určitě se budeme potkávat!
Krásný život holčičko Emotikona heart

 

Poslední společné foto vrhu "B"

 


7. - 8. 11. 2015
Přijela nám návštěva - Lenka od Alfíčka.
Nezačalo to zrovna šťastně. První vstup k nám domů jsme řešili úraz našeho Alexe a tak se Lenka bavila uklízením u štěňat a seznamováním s jejich všetečnými zoubky. Jakmile jsme vypravili tatínka s Alexem na úrazovku, už to bylo mnohem klidnější :-)
Moc děkujeme za návštěvu, dárečky a mazlení a mazlení. I když mi je jasné, že ses mezi těmi pyraňkami moc nevyspala, ale nabízela jsem postel u dětí ... nechtěla jsi :-)
V neděli pak Lenka odjížděla vlakem a tak jsme to spojili s návštěvou štěňátek na nádraží a ještě jsme měli socializační akci v Bauhausu. Tady moc musím poděkovat Věrce, Janě a Báře, které přijely a staraly se každá o jedno štěňátko.
Různé povrchy, jezdící dveře, elektrické vozíky, palety, lidi, děti, světýlka, košíky, chůze na vodítku. Venku se pak povozili v rachoticim voziku a zvládli i přijíždějící a odjíždějící auta :-) . 
Je úžasné pozorovat, jak se rychle učí, odbourávají strach a dokážou se občas soustředit, i když je kolem, tolik nových věci. 

 


5. 11. 2015
Delší dobu jsem nepřispívala. Není to tím, že se nic neděje, právě naopak.
Jezdí k nám návštěvy: Věra FelcmanováSarah CollarsJana NěmcováBarbora RawiZuzífek DonairosoZuzana JassovaMiloslava Švábková, budoucí majitele a další členové rodiny a známých.

Navštívili jsme veterinu, kde nás naočkovali, označili chipem, odčervili, zvážili, provedli kontrolu a odebrali krev na DNA profil. Byli jsme vzorná banda, věděli o nás v celé ordinaci i čekárně. 

Byli jsme na několika výletech, doprovodili děti na profi focení a v neposlední řadě jsme byli navštívit tatínka Borease a při té příležitosti se seznámili i se zbytkem smečky a kocourky. 

Máme stále co dělat a učit se. Zítra se jdem podívat na vlak a prý bude i trolejbus.

 


31. 10. 2015
MVP Praha
AEROSMITH Xalucha - třída otevřená
V1, CAC, CACIB

Rosátkovi i Lence a Tomášovi blahopřejeme!!

 


29. 10. 2015
Táááák focení je tu :-)
Vůbec nic nestíhám a tak jsem se dostala k focení až večer. Prťata ale radší spinkaly.


 


24. 10. 2015
Dneska byla další lekce. Přišli na řadu vodítka. 
Vůbec se jim nelíbila, ale nepovolíme a chvilkami už to vypadalo, že si dají říct. Cestování autem, už zvládají na jedničku. U domečku pod lesem to už znají dobře, takže dneska se odvážili vyběhnout i na louku. Tak ještě hodně takových krásných podzimních dnů, ať stihneme, co nejvíc  heart


23. 10. 2015
A hurááá ven. Počasí nám zatím přeje. Teta Kristýna nám poslal svetříky a tak nás nic nedrží doma. Počáteční ostych byl brzy ten tam a  všichni za chvíli řádili a seznamovali se z novým prostředím. Odvezli jsme je totiž na chaloupku na Halenkovice :-)

 


21. 10. 2015
Coursing KCHN ČR

Dneska jsme vyrazili na coursingový závod klubu naháčů. Abba nám hárá, tak jsem jela akorát s AC a jako doprovod si vzala Grandu. Na místě jsme se potkaly ještě s naší Apolenkou (APOCALYPTICA Xalucha), která byla taktéž přihlášená na závod.
Počasí nám opět, jako každý rok vyšlo na 1*.
Fotky z coursingu jsou v albu na FB: Foto cousingový závod KCHN ČR

 


20. 10. 2015
40. den - vrh "B" Xalucha 
Dětičky pěkně přibývají, jen co je pravda a Bart je pěkný mamutek.
BEE GEES - 2350 g
BONEY M - 2890 g
BLACK SABBATH - 3400 g

 


16. 10. 2015
Awika si adoptovala mrňata a je k nim velmi opatrná.


Celý den pršelo a bylo škaredě, ale ted k večeru se chvíli udělalo pěkně a tak nás panička hned vytáhla ven. Jen na chvilku, už se stmívalo a přece jenom tam je pořádná zima, ale bylo to něco. 
Projely kolem plechové krabice, panička jim říkala auta, zelený koberec byl nějak vlhký, jako by jsme do něho týden chodili na záchod, jmenuje se zmoklá tráva a beton zebe do tlapiček. Ale všichni nás chválil a pořád říkali šikulkáááááá ... , to je dobře ..., paráááááááda ...


 


14. 10. 2015
Tunel v provozu, začali na plno využívat hračky a dneska se honili všichni dokola i s AC, asi vzpomíná na své štěněcí období. Další novinkou je, že přestalo období klidu :-) BON se naučila přelézat vchod do ohrádky, takže od dnešního dne se už zavírá!

 


11. 10. 2015
U Áčkového vrhu jsme od 4 týdnů začali chodit ven na zahradu. Bohužel u B-ček to bude komplikovanější. Dnes bylo pouze 5°C a to jsem neměla to srdce je tam vzít. Prozatím jsme donesli tunely a další drobnosti, vše jsem vyprala a budeme řešit i provizorky Emotikona wink a doufat, že počasí nám brzy dá šanci ....

A taky se dnes fotilo :-)

Kromě AC se do hlídani zapojila i Awika


8. 10. 2015
Dnes máme za sebou druhé odčervení. Cesta autem se nám dokonce líbila a panička nás pěkně zkouší. Nastěhovala nám do ohrádky bublinkovou fólii, PETky, zvonkohry, milion plyšáků a gumových hraček, plno balónků a pískátek a i když může jít jinak, krčí plastové láhve a hliníkové plechovky hned vedle nás. Nejdřív nás to vylekalo, ale ona s tím randálem nepřestala, tak jsme to začali ignorovat ... s čím zas přijde příště?

 


6. 10. 2015

Huraaaaaa, ohrádka dorazila. Tak už mají trvalý obývák, teď už budem různě měnit jen zařízení.

 
Snídaně - masíčko s ovčím jogurtem. 

Kdysi dávno jsem v Ikei koupila oblečky na plyšáky pro focení. Ale u Aček se na ně zapomnělo. Nyní jsem opět na ně narazila a tak jsme fotili. Hrozně jsme se u toho nasmáli, asi to spíše chtělo video. 

  

A aby těch změn nebylo málo, ode dneška si začínají zvykat na oboječky

 


5. 10. 2015
Přestěhovala jsem mrňavky už do většího výběhu. Jakmile bylo hotovo, zjistili jsme, že celý den nepoužily ani jednou porodní bednu, takže šla vzápětí částečně rozložit a nahradil ji kuličkový pelech (mimochodem velmi oblíbený u mrňat).
Zkoušíme dávat i jiný dlabanec, syrové maso, tvaroh, piškotky s jogurtem, ale zatím spíše ochutnávají, přednost má však stále mamka Aylla se svojí mlékárnou.
Ač mi první den připadali ve velkém výběhu ztraceni, velmi rychle se to změnilo. Autíčkový stan je na noční spaní. Přes den se střídá pelech kuličkový s pelechem kožíškovým, jen nafukovací ryba s hračkami je zatím netknuté místo. 3-4 hračky už se zapojují do hry, největší zábava však je okusovat sami sebe nebo sourozence. Po každém vzbuzení běží na podložku a čurají mimo pelíšky a Aylla už za nimi chodí na krmení nebo chvíle výchovy, jinak se už zdržuje mimo výběh.

AC se snaží čím dál více pomáhat, Awika dohlíží opodál a Granda se odstěhovala, jen aby je nemusela vidět :-D
Do hrátek se zapojují i dětičky a už má každý svého favorita <3

 


2. 10. 2015
Ohrádka dnes nedorazila, tak zatim provizorní Puppy park :-)
Fotky jen z mobilu.

 


1. 10. 2015
"B" vrh

vidíme, vrčíme, utíkáme ... děláme velké pokroky a panička to ani nestíhá zachytit.

 


28. 9. 2015
Mistrovství Moravy 2015

AC/DC Xalucha - 1. místo FCI V., Mistr Moravy
ABBA Xalucha - 2. místo FCI V.


27. 9. 2015
XXIII International Dog Show (CACIB) - Wrocław
Rozhodčí: Tibor Havelka (SK)
ALPHAVILLE Xalucha - tř. šampionů - V1, CWC, CACIB, BOB!yes

Alfimu a Lence moc gratulujeme!

Děkujeme Gábině za fotku Arua, vyrostl z něho krásný kluk.

ARAKAIN Xalucha

 


19. 9. 2015
Boný dnes na nás mrkla jedním očkem, zvědavka jedna :-)
Aylla se vzorně stará o všechny 3 prcky, AC ji v tom chce hrozně moc pomáhat, ale Aylla pro to nemá vůbec pochopení, takže AC sedí venku u bedny - pláče a Aylla se na ní škaredě dívá.
Bude výborná tetička.
BEE GEES Xalucha - 684 g
BONEY M Xalucha - 650 g
BLACK SABBATH Xalucha - 668 g

 


15. 9. 2015
Dětičky mají týden yes
Pěkně nám rostou. Zatím jen baští a spí, občas se jim něco zdá, něco je zlobí. Už jsme viděli první úsměvy i první pohyb vpřed, ale hlavně plno lásky jejich maminky Aylly heart
BEE GEES Xalucha - 580 g
BONEY M Xalucha - 556 g
BLACK SABBATH Xalucha - 560 g

 


14. 9. 2015
Vážení vrhu "B"
BONEY M - 428 g
BEE GEES - 460 g
BLACK SABBATH - 436 g

 


13. 9. 2015
Mistrovství Čech Ptýrov

Coursing závod
APOCALYPTICA Xalucha - 1. místo V. FCI, "Mistr Čech"

Apolence i Andrei s rodinkou moc blahopřejeme!
 

Proběhlo první focení miminek :-)

více fotek na stránce vrhu "B".

 


12. 9. 2015
32. PODJEŠTĚDSKÁ VÝSTAVA PSŮ - Liberec

ALPHAVILLE Xalucha - V1, VT, KV
Rozhodčí: Lenka Frnčová

Paní rozhodčí děkujeme a Lence s Alfíčkem moc gratulujeme!!

 

Vážení vrhu "B"
BONEY M - 352 g
BEE GEES - 370 g
BLACK SABBATH - 348 g

 


10. 9. 2015
Narození vrhu B

Dneska nás Aylla pořádně napínala.

Jelikož minulý vrh porodila 58. den byla jsem už od pondělka v pohotovosti. Ve čtvrtek začala být neklidná s nám bylo jasné, že den D bude právě dnes. První štěňátko přišlo na svět až 22:10 byla to holá holčička, netrvalo dlouho a na svět vykoukla i druhá holá holčička 22:50. Jako třetí se narodil holý chlapeček 00:10. Očekávali jsme ještě jedno miminko, ale bohužel v bříšku byly jen tři. 
Aylla se o miminka krásně stará, buclíci pěkně přibýrají a nám dělají velkou radost.

 


4. - 6. 9. 2015

Dánsko
Tento víkend jsem využila pozvání Edity (chs Really Irish) a vydala se do Dánska.
Děkuji moc za pozvání a úžasnou péči.  Rychle to uteklo a počasí nám taky nepřálo zrovna ideálně, ale i tak jsme toho stihli plno :-)
K moři jsme se fotit nedostali, ale zažila jsem si chod v chs Woulfhous.

 


30. 8. 2015
Dnešní neděle byla teda velmi úspěšná.
Několik našich dětiček z vrhu "A" se účastnilo výstav, závodů a bodovaly - jsem na ně patřičně hrdá!!

ALPHAVILLE Xalucha
MVP Mladá Boleslav
třída šampionu - V1, CAC, CACIB, BOS

AEROSMITH Xalucha
Teplický půlmaraton - 7,5 km
Ros běžel s pánečkem Tomášem za podpory paničky Lenky a umístil se na 1. místě.

Velká cena Litomyšle 2015 - Květná
coursingový závod 
66 psů na startu
AC/DC Xalucha - F                
170 + 180 = 350 - 1. místo
Nejlepší fena závodu
Celkový vítěz Velké ceny Litomyšle 2015

APOCALYPTICA Xalucha - F  
172 + 176 = 348 - 2. místo
4. nejlepší závodník Velké ceny Litomyšle 2015

 


28. 8. 2015
Focení pro chs Mafinns

6. 8. se narodili a na dnešním focení už běhají a řádí a tulí se :-)


10. 8. 2015
Dneska přišla pošta :-)

Takto začínal příspěvek od Lenky a Alfiho.
Můžeme se pochlubit dalším titulem našeho štěňátka z vrhu A. K dosavadním titulům Jch CZ, Ch CZ, EJW2014, přibyl titul

Ch KCHN

Lence a Alfimu gratulujeme!

 

Další zprávou je, že ALPHAVILLE, AEROSMITH i APOCALYPTICA plavou o 106, to mají zajisté po tatínkovi,
protože maminka je zdárný odpůrce vody :-)

 
Tatínek Klash

Maminka Aylla


8. 8. 2015
Dnes měl být klubový coursing KCHN v Chlumci. Díky extrémním tepotám byl závod zrušen a bude někdy v měsíci září, nejspíš.
Přesto jsme se vydala na cesty. Jednak vyzvednout Awiku a Grandu u Jany Buchi, kde byly po dobu mé přítomnosti u porodu na hlídání a taktéž jsme měla na víkend důležité aktivity.
Jednou z těch příjemných bylo odvézt Apolenku k nové rodince. Aby nikdo z nás necestoval daleko a jelikož se známe již z dřívejška, zvolila jsem místo, kde se letos předávali ceny pro coursingové vítěze nechrtů a to Hotel Farma u Pelhřimova. Dálnice byla sice samá kolona, přesto se nám podařilo v rozestupu 10 minut se na daném místě potkat.
Andrea s Pepou a jejich dcerky Josefínka a Amálka už na nás čekali.  
Plná restaurace lidí, další psi, přesto jediný, kdo dělal ostudu byla naše AC. Ten den se ji nic nelíbilo. Naštěstí Apolenka byla naopak velmi vzorná a zachraňovala reputaci naháčům :-)
Povídání, hlazení, pamlsky, procházky, otázky - uteklo to jako voda a nastal čas rozjezdu. První jsme přišli k autu, kde se usazovaly slečny do sedaček a Apolenka k nim nastoupila do auta, jako by to byla samozřejmost. Lehla si mezi holčičky a spokojeně usnula.
Doma ji čeká ještě vlkodav Ozzy a 4 koťátka.
Moc moc moc za Apolenku děkuji Jahelkovým a doufám, že Vám bude dělat stejnou radost, jako ji dělala nám, ten měsíc, co u nás byla.

Apolenku budeme nejspíš potkávat na coursingu, ale určitě i u jiných příležitostí <3

 


6. 8. 2015
"A" Mes Amis de Mafinns

V chs přátel se narodila štěňátka IW. Finnie jejich maminka tolerovala moji přítomnost a je neskutečně šikovná maminka.
Narodilo se 10 štěňátek (7 holčiček a 3 kluci) s převahou černých barev 8/2 :-)

 
 

 


26. 7. 2015
Gadův memoriál - Rejvíz

Coursingový závod

Na tento závod jsme se letos dostaly poprvé. Vždy byl v období naší dovolené, ale letos jsem to stihla. Nahlásila jsem AC, ABBU do závodu a APOLENKU na licenci. Holky mi udělaly obrovskou radost. Obě kola se běžel trojběh a naše dvě holky doplnil do trojice Cyrano Milthon-Bohemia. AC s Cyránem to trochu zapinkali v prvním kole. Druhé kolo již běželi všichni nádherně, ale už to nestačilo na ABBU, která měla z prvního kola bodový náskok. Konečné pořadí:

ABBA Xalucha - F                 168 + 168 = 336 - 1. místo 
Cyrano Milthon Bohemia - P  164 + 170 = 334 - 2. místo
AC/DC Xalucha - F                159 + 169 = 328 - 3. místo 

APOCALYPTICA Xalucha - liceční běhy
sólo - splnila
párový - splnila


Za foto děkuji: Gwen

 


 

12. 7. 2015
MVP Mladá Boleslav

Rozhodčí: Z. Jílková

ALPHAVILLE Xalucha - PENA střední - tř. vítězů - V2, Res. CAC
AEROSMITH Xalucha - PENA velký - tř. otevřená - V2, Res. CAC

Klukům i Lenkám gratulujeme! Mám z Vás radost.

 

 


6. 7. 2015
Created by Xalucha

Naši práci si objednaly i jiné chs :-)
Tentokrát jsem vyráběla oznámení pro chs odRemetky, chs Cederikon a byla fotit štěňátka v chs Milfra-Moravia.

 
 
 


4. - 5. 7. 2015
Výstavní víkend LANŠKROUN

Super víkend!

Od pátku večer až do neděle jsem trávila s našimi čtyřnohými zlatíčky vrhu "A" Xalucha.
Tento víkend se konaly Klubové výstavy KCHN v Lanškrouně. Extrémní horka. I když jsme fotili večer, všichni byli značně unaveni.
Moc jsem Vás všechny ráda viděla a děkuji za reprezentaci a nádherné výsledky. Zároveň děkuji KCHN, za krásně připravené výstavy, oba dny a zajištění grilování v sobotu odpoledne po výstavě!


Sobota - 4. 7. 2015
Rozhodčí: Mgr. Božena Ovesná

ALPHAVILLE Xalucha - tř. otevřená - V1, CAC
ABBA Xalucha - tř. otevřená - V1
AEROSMITH Xalucha - tř. otevřená - V1, CAC

Neděle - 5. 7. 2015
Rozhodčí: Mgr. Zuzana Brotánková

ALPHAVILLE Xalucha - tř. otevřená - V1, CAC
ABBA Xalucha - tř. otevřená - V1, CAC
AEROSMITH Xalucha - tř. otevřená - V1, CAC, BOB, BIS3


27. 6. 2015
Coursing - trénink

Ve Slušovicích se pořádal trénink coursingu. I když počasí nám nepřálo, jsem moc ráda, že jsem jela.
Apolenka otestovala košík od maminky a je připravena na licenci!

  

 


21. 6. 2015
Bonitace Praha

tuto neděli jsme se sešli v Praze na bonitaci. Mám z dětiček radost. Všichni tři jsou uchovněni s krásnými posudky.

ABBA Xalucha - PENA střední - CHOVNÁ (ABB/0/15 - 49,5 / 50 cm - 17,1 kg - nůžky 6/6 + 4, plnochrupá)

AEROSMITH Xalucha - PENA velký - CHOVNÝ
ALPHAVILLE Xalucha - PENA střední - CHOVNÝ

Doprovod nám dělala maminka Aylla, sestřička AC a Granda

  
 

Na zpáteční cestě jsme si vyzvedli Apolenku, která se nám vrací do chs a hledáme pro ni nové majitele,
kteří pro ni budou mít dostatek času. Vrátí jim to svým velikánským srdíčkem <3

 


20. 6. 2015
Created by Xalucha

oznámení vrhu pro chs Speedy Bohemia.


11. - 14. 6. 2015
Heroltice

V tomto termínu jsme se přihlásily na pobyt v Herolticích, kurz Heroparkur. Loni na něho byla nahlášená AC, ale jelikož začala hárat jela místo ní Apolenka. Letos byla AC a na místě jsem ještě nahlásila ABBU. Společnost nám dělal ještě Granda :-)
Peruáni jsou na sporty velmi šikovní, takže musím konstatovat, že mi holčičky opět udělaly radost a zvládly to na výbornou a velkou pochvalu jsme dostaly i od naší trenérky Moniky.

 


8. 6. 2015
Vrh "A" - 2 roky

Jsou to dva roky co na svět přišly naše čtyřnohého dětičky.
Za ty dva roky pozorujeme jak rostou, prožíváme s nimi jejich úspěchy i neplechy a jsme velmi rádi, že mají tak úžasné páníčky <3

Krásné narozeniny Áčka!
ABBA, AC/DC, Apocalyptica, Aerosmith, Alphaville, Arakain, Avatar Klash

16:48
jako první na svět přišla chlupatá holčička ABBA Xalucha, vždy klidná, rozvážná a dnes již nohatá kráska zlaté barvy.
Byla zamluvena do Francie, ale v 8mi týdnech si to majitelé rozmysleli a jelikož mají dodnes jedinečný vztah s našim synem Alexem, zůstala doma. Žije u rodičů, ale vidíme se často.

 

17:03
na svět vykoukl krásný holý kluk. Později jsem mu dali jméno Aerosmith "Ros" Xalucha. Postupně všechny přerostl. Úplně holé miminko, který byl zadaný jako poslední si na své pánečky prostě počkal, ale dočkal se úžasných lidiček - Lenky s Tomáše. Bydlí v Ústí a jsem ráda, že z jeho majitelů jsou dnes přátelé, které vždy rádi vidíme.

 

17:25
na svět vykoukla další chlupatá hlavinka. Tentokrát kluk ARAKAIN Xalucha. Vyrostl z něho krásný mladý pes, který rád zlobí a někdy dá zabrat, jak si občas postěžují pánečci. Gábi, díky za úžasný domov pro něj.

 

18:58
Tak a je to tady, další štěňátko vykouklo na svět. Byl to holý klučík s černým čírek, které mu sice nezůstalo černé, ale pro nás to byl malý čertík. Později dostal jméno ALPHAVILLE Xalucha a jeho panička si ho doslova vysnila, to ještě netušila, že s klučinou adoptovala i celou naši smečku. Přijela si pro něho ze sestrou Jitkou a od té doby víme o všem, co se Alfimu povedlo, přihodilo. Ty brýle (několikatery) mě fakt mrzí :-) , ale opravdu jsme je to neučili ;-) 

 

19:44
Drobeček - AVATAR KLASH Xalucha. Byl tak malinký - 212 g. Narodil se jako páté štěňátko. Všechny své sourozence dorostl a dnes je z něho krásný kluk. Je jediný, kterého nevídáme na živo. Ale doufám, že se ještě někdy uvidíme. Má úžasnou rodinku a já jim za drobečka, kterému dnes říkají Ozzy, moc děkuji.  Krásné narozeniny! - С Днем Рождения!

 


20:00
Ještě jsme pořádně nepomuchlali Drobečka a už se na svět tlačila Apolenka - APOCALYPTICA Xalucha. Byla to všetečka od malinka. Všichni z misky na vodu pili, jen Apolenka se v ní koupala. Byla to malá horolezkyně a tuším ji to zůstalo dodnes. Ač se narodila černošedá, dneska z ní je plavá fenečka a je to kopie své maminky v bílých chloupkách. Miluje společnost a pozornost, hlavně, když ji má kdo hladit. Její černé korálky místo očí, upřený pohled, když něco provede a člověk se nemůže ani zlobit.

  

20:32
A je to tady. Aylle opět začaly kontrakce a už vidím, že se na svět tlačí štěňátko. První reakce - je to holé, otáčím štěňátko a je to holka!!! Konečně naše vysněná holčička. Až se musím dneska stydět, jak si vybavuji svoji první reakci. Holé štěně - holka - "ježiš, ta je škaredá" - "Ayllo, ještě jednu!" Dala nám vždy pořádně zabrat. Byla nejdrzejší štěndo, největší jedlík, pořád všude první a neustále u jídla. Naše malá tučka. I když jsme si cestu k sobě hledaly docela dlouho, vždy u ní vedla nejdřív smečka a pak až já, tak jsme si pomaličku tu cestičku našly a dnes je z ní krásná, sebevědomá psí slečna, plná energie. A my tě prostě všichni milujeme a ona nám to každý den vrací. Jméno AC/DC prostě muselo zůstat doma. A tak naši smečku rozšířila holá slečna s rezavým čírem, která je věrnou kopií svého tatínka Klashe.

   


5. - 7. 6. 2015
Výstavní víkend NITRA (SK)

ALPHAVILLE Xalucha

5. 6. 2015 - NVP Nitra - V1, CAC
6. 6. 2015 - MVP Nitra - V1
7. 6. 2015 - MVP Nitra - V1, CAC, CACIB, BOS

Gratuluji paniččce Lence i tomu našemu krásnému klukovi, který je tak podobný mamince Aylle ;-)

 


31. 5. 2015
KV WDK - Náměšť nad Oslavou

GRANDE DAME Mezi kamarády - Special pet - 1. místo
Posuzovala: Csilla Juhasz
Moc děkuji za naši princeznu 
Foto: cernohubova.com

 

 


24. 5. 2015
MVP Litoměřice ,rozhodčí p. M.Redlicki

ALPHAVILLE Xalucha - tř.šampionů - V1, CAC, CACIB, BOB
AEROSMITH Xalucha - tř. otevřená - V1, CAC, res. CACIB

Oběma klukům i majitelům moc gratulujeme!!
 

 


16. 5. 2015
Přednáška "čtení rodokmenu"

Na sobotu připravil klub chovatelů naháčů přednášku, tentokrát na výpočet pětigeneračního rodokmenu. Přednášející, stejně jako minule byla Jarka Jurová - poradce chovu pro plemeno peruánský naháč.

Opět velmi vydařená akce a nechyběla ani tradiční krátká procházka (10 km :-D)

 

12. 5. 2015
Canisterapie

Jedním slovem dojetí ... Byla to naše první zkušenost s praxí. Týden předtím se potkaly všechny čtyřnohé holky, aby se seznámily a my věděly, jestli spolu zvládnou být v klidu. Kraťandy si chvilku Grandu prohlížely nedůvěřivě, ale během chviličky už spolu vycházely, jako by se znaly odjakživa.

Holky si sedly a tak jsme mohly přistoupit i k účasti na terapii s Anetkou. Granda byla u první polohy trochu zvědavá a zvedala hlavu, aby zjistila, co se to za ní děje, ale u třetí polohy už jsem zjistila, že usnula :-)
Mám z ní velkou radost, jak to poprvé zvládla a děkuji mamince od Anetky, že nám dovolila použít fotky (tentokrát jen z mobilu) a Dáši Holíkové, že nás přizvala k terapii.

   



NAROZENINY!
9. 5. 2015 
Dnes slaví narozeniny KLASH Sweety Punk. Je to jako včera, když jsme si s Víťou a Janou pro něho jeli k Adeline do Belgie. Vyrostl z něho krásný pes. Tak k těm dnešním 4tým narozeninám všechno nejlepší a dlouhé roky v úžasné společnosti Jany, Víťi a IW kluků!
Sourozencům Kiss, Kravitz, King, Kueen, Kennedy, Klyde také přejeme zdraví a krásný dlouhý život!
12. 5. 2015
Tento den by měla 7. narozeniny naše Flavinka (FLOWER Mezi kamarády), stále na tebe myslíme, byla jsi naše krásné sluníčko a pořád je nám smutno.
Všem sourozecům přejeme dlouhý život a hlavně ve zdraví!
13. 5. 2015
Naše Ájenka (AYLLU Cerrod de Pasco) slaví 6. narozeniny. Tak rychle to uteklo. Před chvílí jsme si ji přivezli domů a už má 6 let. Stala se zakladatelkou naší chs a porodila krásných 7 štěňátek vrhu "A", kde byl tatínkem KLASH. Získala plno výstavních ocenění a titulů a doufám, že nám stále  bude dělat stejnou radost, jako doposud. 

Máme Vás moc rádi, ať už jste tady s námi, tebo za duhovým mostem nebo u svých rodin!
  


8. 5. 2015
XVI. POJIZERSKÁ VÝSTAVA PSŮ
ALPHAVILLE Xalucha -  tř.vítězů - V1,Vítěz třídy, Krajský vítěz, Vítěz Mladé Boleslavi

Alfimu i Lence moc blahopřejeme!


1. - 3. 5. 2015
Výstavní maraton Praha 

Tento víkend byl opravdu cestovní a to hned od pátečního rána. V pátek jsem dorazila do Ústí, kde žije náš Ros (AEROSMITH Xalucha). Využila jsem pozvání jeho majitelů a víkend jsme trávily s Ayllou, AC a Abbou střídavě na vástavišti v Praze a u Rose doma. Ros byl velmi nadšený, že má půlku rodiny jen pro sebe :-)
V sobotu nás všechny čekala Speciální klubová výstava KCHN v Praze na výstavišti. Počasí nádherné, v hale jsme se nemačkali a celková pohoda to jen podtrhovala.
AC/DC Xalucha - mezitřída - V2, res. CAC
ABBA Xalucha - tř. otevřená - V1, CAC
ALPHAVILLE Xalucha - tř. otevřená - VD4
AEROSMITH Xalucha - mezitřída - VD1
AYLLU Cerro de Pasco - čestná - V1

V závěrečkách pak Ayllu získala BIS3 čestných tříd,
v párech s bráškou Tanym - 2. místo
a soutěž generací, kde si za běhaly 3 generace včetně našeho odchovu "A" Xalucha - 2. místo.

V neděli pak na MVP Praha naše barvy hájili:
ALPHAVILLE Xalucha - tř. šampionu - V3
AEROSMITH Xalucha - mezitřída - V1, CAC
ABBA Xalucha - mezitřída - V2, Res. CAC

Moc všem blahopřeji a děkuji za prezentaci chs a Lence s Tomášem za pohostinnost! Náročný, ale krásný víkend, všem moc děkuji za pomoc u kruhu, spolupráci při focení a ráda jsem mnohé z Vás po dlouhé době viděla.
Cestou byla ještě krátká zastávka v chs Atagon, odkud pochází naše Awika a pak už rovnou domů. 

 


5. 5. 2015
AVATARA KLASH Xalucha "Ozzy"

Dostala jsem fotky drobečka, byl nejmenší štěňátko, ale vyrostl z něho krásný pejsek. Drobka jediného nevídám na živo, žije v Rusku, ale jsem moc ráda, že jsou s námi majitelé stále v kontaktu.


29. 4. 2015
Created by Xalucha

Naši práci si objednaly i jiné chs :-)
Tentokrát jsem vyráběla oznámení pro chs Paramatma, byla fotit štěňátka v chs Milfra-Moravia a vyráběla botky pro Lenku, která má našeho Alfiho (ALPHAVILLE Xalucha)

  
    


26. 4. 2015
Mistrovství Slovenska Žilina (SK)

Na Slovensko jsme vyrazili brzy ráno ještě s Batty (krátkosrstou kolií) a její paničkou Dášou.
I když předpověď počasí nám moc nepřála, skutečnost byla nakonec jiná. Po celou dobu závodu vydrželo sluníčko.
AC/DC Xalucha - 3. místo


 


18. - 19. 4. 2015
Canisterapeutický víkend z.s. Podané ruce
Frenštát pod Radhoštěm

Tento víkend jsem se s Grandou účastnily víkendu, kdy v sobotu byly semináře, odpoledne pak první část zkoušek - poslušnost, druhý den pak způsobilost.
Mám radost, že Granda zvládla zkoušku velmi dobře nad mé očekávání a s konečným celkovým hodnocením týmu:

Dobře sehraný tým
Psovod má dobrý vztah ke psu, komunikuje s ním a chválí ho, je to sehraná dvojice, příjemné vystupovaní

Potkaly jsme mnoho nových přátel a seznámily se s jejich úžasnými psími kamarády. Všem přeji, aby bylo mnoho takových příjemných dnů v jejich životech, jako tento víkend. Počasí sice dost laškovalo a ukázalo nám jak sluníčko a teplé paprsky, tak i sníh a kroupy ;-)
V neděli se nakonec vyčasilo a tak při čekání na rozhodnutí zkušební komise vzniklo několik fotek s novými kamarády.


Fotogalerie: Facebook


5. 4. 2015
A dnes další den focení. Jedny fotky se ještě připravují a druhé už jsou na světě.
V chs MILFRA-MORAVIA mají štěňátka čínských chocholatých pejsků.

 


4. 4. 2015
MEDLÁNECKÝ SYSEL - nechrti

Do tohoto závodu jsem nahlásila AC i ABBU. A holky mi udělali velkou radost. Nejen, že si běhy náramně užily, ale krásně se i umístili a já potkala plno známých.

ABBA - 3. místo (328 b.)
AC/DC - 1. místo (339 b.) a zároveň měla i nejvíc bodu celého závodu s fenou parsona. Ta však měla lepší bodové ohodnocení druhého kola a tak se stala i vítězkou celého závodu.
Výsledky: http://ceskypes.cz/uploads/documents/SYSEL_NECHRTI.pdf
Za krásné fotky děkuji Gwen a Lídě.


29. 3. 2015
SVOD a BONITACE IW Zbraslav u Brna

Letošní první svod a bonitace klubu irských vlkodavů. Fotky se připravují ...


28. 3. 2015
Byla jsem ve Zlíně v chs EBONIRA, kde mají krásná štěňátka English Cocker Spaniel.


19. 3. 2015
Máme krásnou zprávu od majitelů našich kluků Alfiho a Rose, aba mají udělané vyšetření očí a jsou zcela zdraví.
AEROSMITH Xalucha
ALPHAVILLE Xalucha


15. 3. 2015
Český pes pořádal trénink ve Slušovicích a tak jsme vyrazili s Abbou a AC. Holkám se to moc líbilo, jediný košík přišel k úrazu ...
Za pomoc při vypouštění děkuji Petře a Hance.
fotky: http://xalucha.rajce.idnes.cz/2015-03-15_Trenink_coursing_Slusovice_CP/

xalucharajče.net

22. 2. 2015
Procházka Bulhary

Na nedělní výlet jsme se domluvili dlouho dopředu a počasí, ač nehlásili příznivé, nám vydrželo po celou dobu procházky.
Fotky snad nějaké dodám :-)


 


15. 2. 2015
Výlet na Hrad Lukov

Nedělní vycházka s přátely na Hrad Lukov za slunečného počasí. Akorát jsem podcenila výbavu, ty tenisky do sněhu moc nebyly :-D


14. 2. 2015
COURSING WINNER 2014 - nechrti

Vyhlášení coursingového vítěze za loňskou sezónu bylo v u Pelhřimova v Hootelu FARMA. Krásné prostředí, vstřícný personál a s pejsky nebyl vůbec žádný problém. Pro tuto akci jsem vyráběla ceny pro vítěze a doufám, že z nich měli všichni takovou radost, jako já sama :-)

 

11. 2. 2015
A tady je předloha a výsledek:


Děkuji za ochotu Evě Mizerové - p h o t o  elfka, která mi poskytla předlohu na jednu tvorbu talíře ;-) Více až po víkendu.

Aktualizovaná sekce "Odkazy"


7. - 8. 2. 2015
Duocacib Brno

7. 2. 2015 - ALPHAVILLE Xalucha - V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOS
8. 2. 2015 - ALPHAVILLE Xalucha - V1, CAC, res. CACIB
Alf splnil podmínky a získal titul Český šampion, krásně zapózoval s maminkou Ayllou a kdyby setkání trvalo ještě chvíli, tak rozdýchá i Awiku. Je to moje krásné zubaté miminko.
Moc gratulujeme Lence a děkujeme za reprezentaci naší CHS.

Blížící se výstava mě inspirovala k výrobě výstavních botiček :-)


1. 2. 2015

Dneska má 4. narozeniny naše druhá vlkodaví princezna GRANDA, přesněji GRANDE DAME Mezi kamarády
Přejeme jí i sobě, ať je s námi ve zdraví co nejdéle a dělá nám takovou radost, jako doposud.

 



Nové svetry od SOFA DOGWEAR
Ze Sněžníku jsem přivezla nové svetry KEVIN JUMPER pro Ayllu a AC a takhle jim sluší.


27. 1. 2015
Sněží!!!


 


11. 1. 2015
Snow coursing Sněžník 2015

První letošní závod coursingu byl na Sněžníku. Příjezd byl ještě za sněhu, ale do rána už bylo vše pod vodou.
Neodradilo to ani jednu holčičku a výsledky jsou nádherné.
AC/DC Xalucha - 1. místo V. FCI, 6tá ze všech závodníků nechrtů (51 účastníků)
Granda - 7. místo mezi IW

Přijela se za námi podívat Karolína s Adamem a tak si s AC pěkně zatančili :-D
Viděla jsem se krátce i s Lenkou & Alfim a Lenkou, Tomem & Rosem, které jsem navštívila u nich doma.

 

 

Vrh "A" Xalucha

AEROSMITH ALPHAVILLE ARAKAIN AVATAR KLASH
ABBA AC/DC APOCALYPTICA